• Tituly
  • Regiony
  • Předměty
  • O portálu
  • Online mapa
  • Přidat vlastní obsah
  • E-shop
  • Zásady ochrany osobních údajů

    Kartografie PRAHA, a. s., IČO: 45272395, se sídlem: Ostrovní 30/126, 110 00, Praha 1, dbá na ochranu osobních údajů, které nám předáváte. Je důležité, abyste věděli, že osobní údaje, které nám poskytujete, zpracováváme zodpovědně, transparentně a máte nárok požádat o informace o evidovaných osobních údajích, jejich opravu, či výmaz, pokud jsou uděleny na základě Vámi uděleného souhlasu. V případě jakýchkoli dotazů týkající se zpracování Vašich osobních údajů se na nás můžete obrátit písemně, na adresu společnosti: Kartografie PRAHA, a. s., Ostrovní 30, 110 00, Praha 1, nebo na emailové adrese info@kartografie.cz.

    Zabezpečení Vašich osobních dat

    Kartografie PRAHA, a. s., dbá na bezpečnost osobních dat, které nám předáváte. Přijali jsme vhodná technická a organizační opatření, abychom Vaše data dostatečně chránili s ohledem na rizikovost jejich zpracování. K Vašim osobním údajům, které jsme od Vás získali, nemá přístup žádná neoprávněná osoba a nepředáváme je bez Vašeho souhlasu dalším subjektům pro další zpracování, pokud to nevyžaduje zákon, nebo v případě ochrany našich právních zájmů.

    Právo na informace

    Vaším právem je požádat Kartografie PRAHA, a. s., o informace, jaké osobní údaje a v jakém rozsahu a pro jaký účel o Vás zpracováváme. Tyto informace Vám poskytneme zdarma ve lhůtě nejpozději 30 dnů, v mimořádných situacích pak nejpozději ve lhůtě 90 dnů, o čemž bychom Vás však informovali. Pokud budete požadovat sdělení informací, které o Vás evidujeme, budeme nejprve potřebovat ověřit, že jste skutečně osoba, které náleží tato informace. Ve Vaší žádosti tedy uveďte dostatečnou identifikaci Vaší osoby. V případě potřeby máme právo vyžádat si doplňující informace k Vaší identifikaci, než Vám poskytneme osobní údaje, které zpracováváme k Vaší osobě.
    Naším právem pak je, že můžeme zamítnout požadavky na informace, které jsou bezdůvodné, či se nepřiměřeně opakují, případně jejich získání vyžaduje nepřiměřené úsilí, nebo by byly obtížně získatelné (typicky ze záložních systémů, archiválií apod.).

    Aktualizace údajů, právo na opravu

    Jelikož se mohou osobní údaje v průběhu času měnit (například změna příjmení), budeme rádi, pokud nás informujete, že u Vás nastala nějaká změna, tak abychom Vaše osobní údaje měli aktuální a nedocházelo k případným omylům.
    S tím souvisí i Vaše právo na opravu osobních údajů, které o Vás evidujeme. Pokud zjistíte, že naše údaje již nejsou aktuální, máte právo požadovat jejich opravu.

    Námitky

    Pokud se domníváte, že Vaše osobní údaje nezpracováváme v souladu s legislativou, máte právo vznést námitku a my následně prověříme oprávněnost Vašeho požadavku. Informujeme Vás, že Vaším právem je obrátit se také s námitkou proti zpracovávaným osobním údajům, které o Vás zpracováváme na příslušný dozorový úřad na ochranu osobních údajů na adrese:
    Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00, Praha 7.

    Právo na výmaz

    Pokud jste nám někdy udělili souhlas se zpracováním svých osobních údajů (například emailová adresa v rámci zasílaného obchodního sdělení či novinek), máte právo jej kdykoli odvolat a my údaje, které zpracováváme výhradně na základě Vašeho souhlasu, máme povinnost vymazat. Právo na výmaz se nevztahuje na zpracovávané údaje v rámci povinnosti plnění smlouvy, zákonných důvodů, či oprávněných zájmů. Pokud jsou některá Vaše data uchovávána v záložních systémech, které automatizovaně zajišťují odolnost všech našich systémů a plní funkci ochrany ztráty dat pro případy havárií, není v našich silách vymazat tyto data i ze záložních systémů, nicméně tyto data nejsou dále nijak aktivně zpracovávána a nebudou sloužit k dalším účelům zpracování.

    Kam se můžete obrátit

    Se svými dotazy na ochranu osobních údajů se můžete také obracet na email: info@kartografie.cz, nebo na adresu: Kartografie PRAHA, a. s., Ostrovní 30, 110 00, Praha 1.

    Aktuality

    Anketa pro pedagogy

    5. 1. 2021
    Vážení učitelé zeměpisu, dějepisu, ale i jiných předmětů, u nás v redakci přemýšlíme, jaké nové nástěnné mapy pro školy připravit. A na vás se obracíme s prosbou. Je nějaká... více..

    Nový katalog

    4. 1. 2021
    Vážení zákazníci, vítáme vás v novém roce a jako první novinku pro vás máme přichystaný nový katalog produktů pro rok 2021/2022. Můžete si v něm prohlédnout naši kompletní... více..

    Aktuality

    Anketa pro pedagogy

    5. 1. 2021
    Vážení učitelé zeměpisu, dějepisu, ale i jiných předmětů, u nás v redakci přemýšlíme, jaké nové nástěnné mapy pro školy připravit. A na vás se obracíme s prosbou. Je nějaká... více..

    Nový katalog

    4. 1. 2021
    Vážení zákazníci, vítáme vás v novém roce a jako první novinku pro vás máme přichystaný nový katalog produktů pro rok 2021/2022. Můžete si v něm prohlédnout naši kompletní... více..

    PF 2021

    2. 1. 2021
    Vážení a milí zákazníci, učitelé a žáci, děkujeme Vám za přízeň, kterou jste nám věnovali v tomto nelehkém roce plném nových výzev. Do roku 2021 Vám přejeme hodně štěstí,... více..